Grzyby w roli głównej

Poniedziałek 4 grudnia 2017

Grzyby wpisują się w tradycyjny kanon kuchni polskiej. To wyjątkowo smakowite dary lasu. Cenimy je za ich niepowtarzalny smak i jedyny w swoim rodzaju  aromat. Jednym ze sposobów utrwalenia świeżych grzybów, których długo nie można przechowywać, jest ich suszenie. Dzięki suszeniu zyskują wręcz na swoich właściwościach odżywczych. Potrawy przyrządzone z suszonych grzybów mają rewelacyjny aromat. O tym, że bardzo prosta zupa z suszonych grzybów zaspokoi smakowe zmysły największych łasuchów przekonaliśmy się na listopadowym spotkaniu Kulinarnych Czwartków w bibliotece słubickiej.

Przyrządzona wspólnymi siłami przez klubowiczki zupa z suszonych grzybów według przepisu pani Kazimiery Staniak smakowała jak marzenie! Wymiana doświadczeń kulinarnych przy wspólnym gotowaniu jest niesamowicie wartościowa.

Serdecznie zapraszamy do biblioteki słubickiej na spotkania Kulinarnych Czwartków. Spotykamy się, wymieniamy kulinarnymi doświadczeniami, gotujemy i kosztujemy samodzielnie sporządzone potrawy. Jest to świetna okazja do rozmowy o potrawach regionalnych i nie tylko, a także o książkach kucharskich autorstwa m.in. znanych mistrzów kuchni, do których warto zajrzeć szukając inspiracji kulinarnych.

Klubowicze spotykają się w pierwszy czwartek każdego miesiąca o godz. 15.00 w oddziale dla dorosłych. Spotkania są o charakterze otwartym, dla wszystkich miłośników smacznej, domowej kuchni. W każdej chwili można dołączyć do klubu.

Zespół BPMiG Słubice

wykonanie: gardziejewski.pl

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z polityką dotyczącą cookies. Zamknij